EDUCATIE
Biblioteca comunala Malu cu Flori isi desfasoara activitatea in baza Regulamentului de organizare si functionare a bibliotecilor publice, orientandu-si preocuparile spre indeplinirea la parametrii superiori a atributiilor, competentelor si responsabilitatilor ce ii revin ca institutie de cultura in comunitatea locala. Biblioteca are propriul Regulament de organizare si functionare aprobat de consiliul local.
Pentru dezvoltarea lecturii publice in comuna noastra am avut in vedere urmatoarele obiective :
- cresterea si imbunatatirea tematica a colectiilor de carte, periodice, corespunzator structurii socio-profesionale a populatiei locale,
- ridicarea calitatii serviciilor oferite cititorilor pentru satisfacerea cerintelor lor
- organizarea unor activitati de animatie culturala,
- dezvoltarea si intretinerea bazei materiale.
In prezent, biblioteca detine in colectiile sale 9498 volume din care:
- stiinte sociale 648,
- stiintifice 393,
- beletristica 6633,
- cultura, religie, arta muzica si sport 1824.
- 9241 volume in limba romana,
- 257 volume in limba franceza,
- 38 in limba engleza.
Am avut inscrisi 309 cititori din care:
- muncitori, tehnicieni, maistrii - 14,
- agricultori - 24,
- intelectiuali, functionari - 22,
- elevi, studenti, prescolari - 204,
- alte categorii - 45.
Am difuzat 3746 carti din care:
- stiinte sociale - 283;
- stiintifice - 283 ;
- beletristica - 2584 ;
- alte materii - 264;
Am organizat actiuni culturale specifice bibliotecii, acestea avand in principal la baza calendarul evenimentelor social culturale ale anului, primit de la Biblioteca Judeteana.
Pentru buna functionare a bibliotecii, mentionez ca sunt necesare:
- o masa,
- 12 scaune,
- o vitrina pentru expozitie de carte,
- tipizate de biblioteca,
- un spatiu pentru sala de lectura.
Pentru ridicarea propriei pregatiri profesionale, studiez "Revista Biblioteca" si "Revista de Cultura si Bibliologie CURIER", editate de Biblioteca Judeteana "Ion Heliade Radulescu", preocupandu-ma ca aceste cunostinte teoretice sa le aplic in activitatea ce o desfasor.

De un real folos in pregatirea mea s-a dovedit a fi si schimburile de experienta organizate de Biblioteca Judeteana "Ion Heliade Radulescu" cu colegii din comunale invecinate, unde au loc activitati utile pentru perfectionarea activitatii de biblioteca.
Voi tine cont de parerile domnilor consilieri, a domnului primar si de indrumarile primite de la Biblioteca Judeteana "Ion Heliade Radulescu", pentru a asigura o buna organizare si desfasurare a demersului bibliotecar, indrumand lectura celor care intra in universul cartii, formandu-i si mentinandu-i ca beneficiari permanenti ai valorosului potential pe care il detine biblioteca.
Doresc sa fiu bine perceputa de factorii de decizie locali si sa fiu si de aici inainte sprijinita substantial si permanent in activitatea ce o desfasor.
Biblotecar
Tita Mihaela-Ramona